Tui-na masaža | Beladonna
January 11, 2017

Tui-na masaža

Tui-na kitajska masaža se je razvila iz akupunkture, 4.000 let stare kitajske metode zdravljenja. Stimulira in odpravlja energetske zastoje vzdolž energijskih kanalov katerim rečemo meridiani.

Uravnoteži jin in jang energijo telesa. Uravnotežena energija rešena energetskih blokad, omogoči telesu da si vnovič povrne zdravje skladno s svojo modrostjo.

Benefits-of-Sports-Massage-480-x-416.jpg

Tui-na masaže ne uporabljamo zgolj za zdravljenje bolezni, temveč tudi za sproščanje in preprečevanje bolezni. Odpravljamo energijske blokade in vzpostavljamo ravnovesje.

Deluje tudi preventivno. Zelo je učinkovita pri bolečinah v sklepih in mišicah, pri zvinih, glavobolih, nespečnosti, sinusitisu, migrenah, povišanem krvnem tlaku, menstrualnih težavah, mišičnih krčih, prebavnih motnjah, stresu, hujšanju, celulitu, razstrupljanju, nizkem krvnem tlaku, prehladih, edemih,…

Kitajska tui-na masaža se lahko uporablja pri vseh funkcionalnih motnjah s poudarkom na težavah lokomotornega aparata (kosti, sklepi, mišice, tetive), izboljša prekrvavitev, ugodno vpliva na psihofizično ravnovesje in izboljša počutje.
Z njo odpravljamo tudi energijske blokade, ki nastanejo zaradi izpostavljenosti telesa vsakdanjim negativnim dejavnikom,
kot so: stres, žalost, strah, jeza, nervoza, skrb, neustrezno prehranjevanje, pomanjkanje gibanja in preobremenjenost.