Kriolipoliza | Beladonna
January 24, 2017

Kriolipoliza

Najnovejša, neinvazivna metoda, za učinkovito odstranjevanje maščobnih celic!

Rezerviraj na: 070/428-000

Pri enemu tretmanu se odstrani od 20% do 25% maščobnih celic določenega predela.

KRIO – led 

LIPOLIZA – kemični razpad maščobnih celic

Namen:

Trajno odstrani maščobne celice tam, kjer jih je najtežje odpraviti (pas, boki, stegna, trebuh, roke…).

Kriolipoliza 

Kriolipoliza je inovativen ne invaziven postopek. Je ne kirurška odstranitev lokaliziranih maščobnih oblog na problematičnih predelih telesa. Temelji na procesu intenzivnega hlajenje maščobnega tkiva, imenovanega Kriolipoliza (Cryolipolysis). Ta napredna tehnologija omogoča ciljno hlajenje maščobnih celic brez vpliva na kožo ali drugo bližnje tkivo. V celici se z zamrzovanjem tkiva zamrznejo trigliceridi. Zaradi tega se maščobna celica začne razkrajati, nato pa jih telo po naravnih presnovnih procesih izloči iz telesa. To vodi k učinkovitemu zmanjšanju maščobe na območju tretiranega predela. Postopek je neboleč in popolnoma varen. Učinkovitost postopka je klinično dokazana v Združenih državah Amerike, kateri postopek je bil odobren s strani komisije za prehrano in zdravila (FDA – Food and Drug Administration). Velja za eno od najuspešnejših metodo za odpravo maščobe. Metoda je odobrena tudi v državah Evropske unije kot estetski tretma za zmanjšanje maščobnega tkiva. Zelo uspešno se uporablja že več let.

Je najnovejši postopek na svetu, s katerim dokazano učinkovito (brez invazivnega noža ali laserja) odstranimo maščobo na mestih kjer je to najtežje.

Kako deluje kriolipoliza?

Postopek:

VAKUMOM ustvarimo kožno gubo s katero dosežemo večjo površino tretiranega predela..

ELEKTROFOREZA je postopek, s katerim ločimo komponente določenih zmesi. Neke vrste električni tok, ki loči različno nabite molekule v električnem polju.

Istočasno izvajamo hitrost obnavljanja celic, hitrost pretoka tekočin v telesu, intenzivno stimulira mišičje, izboljša volumen krvnega obtoka, odvaja notranje odpadne snovi iz telesa, sprošča izčrpane mišice, s čimer negujemo limfni sistem.

LIPO LASER – žarki na točno določeni frekvenci 650 nm pomagajo pri razgradnji maščobnih celic.

BIO VIBRA – pripomore k boljši prekrvavitvi in lažjemu izločanju mašobnih celic.

Kako poteka tretma?

Stranka se odloči za tretirani predel. Koža tretiranega predela se zaščiti in nanjo položimo aplikator z vakumom. Vakum ustvari kožno gubo, v kateri se del kože ohlaja 45 min. od -5 do -9 °C, nato se postopek ponovi na drugem maščobnemu predelu. Terapijo na istem predelu lahko izvedemo po mesecu in pol. Mašč. celice se morajo preko limfe izločiti iz telesa. Prvi rezultati so vidni v prb. 4. tednih, lahko še prej, v kolikor vključimo zdravo prehranjevanje, ročne limfne drenaže in rekreacijo. Dokončni učinki  tretiranih predelov so vidni od 4 do 6 mesecev od zadnje terapije.

S postopkom kriolipolize odstranimo od 20% – 25% obstoječih maščobnih celic, saj z aparatom istočasno izvajamo kavitacijo, vakum, elektroforezo, bio vibro in lipo laser.

REZULTATI

Po približno 2-3 mesecih (spodaj) se opazi razlika v liniji telesa. Koža postane bolj čvrsta, napeta, cirkulacija krvi se izboljša, tudi celulit se bistveno zmanjša in izginja. Z ročnimi limfnimi drenažami 2x na teden je učinek hitrejši in boljši. Maščobne celice se vendar z limfo odstranijo iz telesa, hitrejša kot je limfa, hitreje se maščoba izpljavlja.

Priporoča se vsaj 3 ponovitve na dotičnem predelu.

Rezerviraj na: 070/428-000

Ali je postopek boleč?

Postopek zamrzovanja maščobe ni boleč. Stranke lahko občasno moti vakum, še posebno na mestih kateri niso zelo maščobni. Kot naprimer celulit. A v primeru nelagodja ga lahko stranka sama s posebnim gumbkom kadar koli izklopi.

Ali je potrebna po posegu posebna nega ali počitek?

Ne, kar je zelo velika prednost, saj se lahko vrnete k običajnimi opravili. Lahko se sončite, se gibate itd,..

Na koži se lahko pozna še nekaj ur delna oteklina, ki je posledica vakuma, vendar kmalu izgine. Lahko je tudi rahla rdečica. Na predelih, kjer ni veliko maščobe, lahko pride zaradi  vakuma tudi do malenkostne podpludbe, odvisno kje je celulit in kakšno je stanje prekrvavitve tretiranega predela. Podpludba najkasneje v treh dneh izgine.

Za katere predele je tretma najprimernejši?

Izkazalo se je, da je ta postopek še posebej dober za zdravljenje lokalizirane maščobe na trebuhu, bokih, notranjega dela stegna, nadlahti, hrbtu in prsih pri moških. To omogoča, da postopoma, nežno in učinkovito zmanjšajo lokalizirane telesne maščobne obloge na ciljnih regijah telesa. Rezultat je očitno vidno zmanjšanje maščobe iz obravnavanega področja po parih tretmanih.

Se lahko odstrani tudi celulit?

Da. Celulit sestavljajo toksini in maščobe. Toksini in maščobe se združijo in naselijo področja na koži. Sloj celulita je tanek tako da je uspeh lahko viden že v 1 tretmanu. Hkrati z izgubo celulita se telo iznebi tudi strupov kateri se izločijo skozi kožo, tako kot umrle maščobne celice. 

Ali je rezultat kriolipolize trajen?

Da. Celice katere se odstranijo iz telesa so odstranjene za vedno.

Ob rojstvu in do 12. leta  pridobivamo na številu maščobnih celic – tako imenovane sive maščobne celice. Po 12. letu se maščobne celice ne delijo več in celice pridobivajo na volumnu. Ko smo prekomerno napolnjeni se volumensko povečajo maščobne celice in obratno, ko hujšamo se maščobne celice volumensko zmanjšajo. Zato bo pri različnih osebah lahko različen učinek.

Kriolipoliza trajno odstrani določen procent sivih maščobnih celic pri vsakemu tretmanu. Te celice so za vedno odstranjene iz telesa.

Vsekakor je ta metoda dober, neinvaziven in razmeroma hiter preskok k vašim zastavljenim ciljem.

Komu je namenjena?

Vsem – moškim in ženskam starim od 15 let dalje, ki se želijo na določenih delih telesa znebiti trdovratnih maščobnih blazinic. Kontraindikacije – spodaj.

KLINIČNE ŠTUDIJE

Članki: 

             

Kdaj kriolipolize ne izvajamo?

  • Pri nosečnicah
  • Srčnih bolnikih
  • Pacientih z žilnimi boleznimi in srčnimi spodbujevalniki
  • Pacienti s trombozami
  • Pacienti ki se zdravijo z antikoagulanti
  • Pacienti ki so prestali presaditev
  • Pacienti z velikimi kovinskimi protezami
  • Diabetiki
  • Epileptiki

Pri zakupu storitve kriolipolize so všteti napotki prehrane (jedilnik), ter napotki o rekreaciji (plan vadbe).

CENIK

posamezni tretma = 80€

PAKET TERAPIJ 4 + 1 gratis = 320 €

Rezerviraj na: 070/428-000