Hipnoza | Beladonna
January 11, 2017

Hipnoza

Hipnoza je tehnika, pri kateri pride do spremenjene ravni zavesti. To je stanje povečane pozornosti, umirjenosti, in velike sposobnosti koncentracije.

Pride do usklajenega delovanja levih in desnih možgan, pri čemer se medsebojno podpirata zavest in podzavest. To je posebno stanje katerega drugače imenujemo tudi theta stanje.

Zavest človeka je polno ohranjena ves proces hipnoterapije, le da se ojača sposobnost prepoznave zavestnih in podzavestnih vsebin. Tako je olajšano reševanje notranjih konfliktov, strahov, predsodkov, škodljivih vedenjskih vzorcev…

Theta stanje omogoči direktni stik z podzavestjo.
Hipnozo pogosto zmotno enačijo kot spanje (stanje sna).To je stanje v katerem nismo niti budni, niti ne spimo. Hipnoterapevt s sugestijami izzove stanje navidez podobno spanju, ki začasno menja stanje zavesti. V temu stanju se poveča spomin in koncentracija ter čustvene reakcije. Človek lahko doživi enaka čustva kot jih je doživel kot otrok, če se regresivno vrnemo v mladost in določen dogodek.

Sposobnost umskega delovanja v hipnozi ali drugače v theta stanju je vsaj desetkrat boljša kot v normalnemu budnemu stanju, kar posledično privede hipnotiziranega do hitrejšega razumevanja problematike katero rešuje sam ali skupaj z hipnoterapevtom. V temu stanju se odpirajo notranje razsežnosti uma. Um s pomočjo podzavesti ima sposobnost prehajati v čas preteklosti, hkrati povezovati sedanjost in hkrati videti delni uvid v prihodnost.
Takoj ko je problematika katero rešujemo jasna in globlje doživeta (zaradi razsežnosti globine in intenzivnosti delovanja uma) je možna trajna sprememba našega mišljenja in temu sledi sprememba v našemu življenju.
V sedanjem času hitrega življenjskega tempa, tehnološkega razvoja in velikih zahtev sodobni človek pogosto plačuje z zdravjem. Stresne situacije in pritiski zunanjega sveta, duševne obremenitve so veliki povzročitelji psihosomatskih obolenj. Vegetativni živčni sistem počasi prihaja v neravnotežje in človek postaja bolan.
Hipnoza je zelo uspešna tehnika, usmerjena celovito na zdravljenje duše in telesa.
S pomočjo hipnoterapevta izvedemo skozi hipnoterapijo niz tehnik katere so prilagojene vsakemu posamezniku. Uspehi so izredno hitri in učinkoviti.

Rezultat iskanja slik za hipnoterapija

Kako hipnozo doživljamo?

Mnogi ljudje se zdrznejo že pri sami omembi hipnoze. Ljudje ne vedo kaj se dejansko dogaja med hipnozo in kako poteka. Marsikdo je sprejel izkrivljeno resnico o delovanju hipnoze na podlagi filmskih grozljivk ali trilerjev. Vendar je takšno razmišljanje daleč od resnice.
Nekateri so po tretmanu hipnoze skoraj razočarani, ker menijo, da niso doživeli nič posebnega. V resnici je stanje tako naravno kot dihanje in ga skozi dan spontano doživimo vsaj dvakrat. To je stanje med budnostjo in snom in ga doživimo vsakokrat ko se pogrezamo v sanje in ko se prebujamo iz sanj in nam ne predstavlja nič novega. V realnosti je to stanje zelo krako. Traja samo nekaj kratkih trenutkov. Hipnoterapevt pa to stanje s posebnimi tehnikami podaljša na željeno dolžino terapije.

images_28.jpg

Zavest v različnih fazah hipnotičnega stanja:
Stanje budnosti
– naša zavest je v popolnosti prisotna in zaznava zunanje dražljaje. Sprejemamo samo tisto, kar nam je resnično bistveno in otipljivo.
Lahka hipnoza
– zavest začenja sodelovati z podzavestjo. Hipnoterapevt s sugestivnimi tehnikami poglabljanja vodi hipnotiziranega v globja stanja hipnoze.
Srednja hipnoza
– zavest je prisotna a že malo omejena. Sugestije se že dobro sprejete v podzavesti, čeprav jih zavest še vedno analizira.
Globoka hipnoza
– zavest je prisotna vendar zelo omejena. Podzavest izredno dobro sprejema sugestije.
Sugestije katere hipnotizirani nebi želel sprejeti ne bodo sprejete, neglede v kako globoki hipnozi se hipnotizirani nahaja. Popolnoma odveč je strah da bi se formirala in “prijela” sugestija katera človeku ni sprejemljiva. Do zadnje najgloblje stopnje hipnoze ima hipnotizirani vso potrebno jasnost in kritičnost da zavrne sugestijo v kolikor si je ne želi sprejeti. Nobena sugestija ni možna proti njegovi volji, ne med hipnozo, niti po hipnozi.
Žal je to tudi eden od dejavnikov zakaj nekatere sugestije ne delujejo, čeprav jih človek dopušča. Človek lahko namreč podzavestno blokira sugestijo. Na videz zavestno prisega na spremembo, hkrati pa ni pripravljen opustiti vzorce vedenja ali razmišljanja. Vzrokov je lahko toliko kolikor je ljudi z problemi. Vsak izmed nas ima cono udobja ki je ne spremeni tako zlahka. In vsekakor nismo v vsakemu trenutku pripravljeni na spremebo.
Če se zgodi slednje, je najbolje da sprejmemo samega sebe kot bitje ki napreduje v svojemu tempu in svoji hitrosti. Dopustimo si čas da se želja po spremembi ojača in po nekem času poskusimo znova.
Ljudje me pogosto sprašujejo kako naj ojačajo željo. Tudi to je preprosto. Velikokrat če je le možno, večkrat preko dneva ali kadar ste sami s sabo, si predstavljajte samega sebe kako že živite tako kot si želite. Vidite se morda kot nekadilec če morda želite prenehati z kajenjem ali pa se morda vidite samozavestnega če morda želite ojačati samozavest. Vse ima enak princip. Predstavljajte si željeno situacijo kot da je že del vas in vašega življenja.
Ko bo podzavest preplavljena z novimi podobami nas samih, se ojača tudi moč in volja da se to v resnici zgodi.Takrat se ponovno lotimo problema.
Budna hipnoza – Hipnoterapevt formira v podzavesti hipnotiziranega pohipnotično kodo ali sugestijo, kot pomoč za dosego njegovega cilja. Kadar jo hipnotizirani v budnemu stanju izgovori se aktivira program kateri je bil vdelan v pohipnotično kodo ali sugestijo.
Ali lahko ostanem trajno hipnotiziran-a?
Ne. Ne obstaja nobena nevarnost. Nihče ne more namerno ali nenamerno ostati v hipnozi.
Če se oseba v hipnozi počuti kakorkoli nelagodno ali ogroženo se v ternutku dvigne iz še tako globoke hipnoze. To je naravni obrambni mehanizem podzavesti vsakega človeka. Nobene nevarnosti ni da bi hipnoza kakorkoli ogrožala človeka.

images_29.jpg

Kot sem dejala že prej, hipnoza je naravno telesno in psihično stanje vsakega človeka in jo doživimo vsi najmanj dvakrat na dan, vsakokrat ko prehajamo v spanje in ko se prebujamo.
Tudi če med hipnozo zaspimo ni nič narobe.
Se enostavno zbudimo.

Hipnoza je zgolj samo čudovita tehnika in z namenom da jo izkoristimo pridobimo najmanj hitro in elegantno spremembo v kolikor rešujemo problematiko.
Največ pa lahko dobimo, kadar to mogočno veščino in tehniko uporabljamo v meditativne namene in osebnostni razvoj.

Pospeši napredek na duhovnih ravneh, na ravni duše.

HIPNOTERAPIJA

prenos_4.jpg

Je zelo uspešna metoda in premišljena uporaba preizkušenih tehnik, ki jih uporablja hipnoterapevt, da pri klientu doseže hipnotično stanje. Ko je stanje dovolj globoko za terapevtsko delo, uporabi terapevt neposredne sugestije, ali tehnike za ozaveščanje in spreminjanje podzavestnih blokad, travm, škodljivih vzorcev, potlačenih čustev…
Cilj hipnoterapije je spreminjanje miselnih in vedenjskih vzorcev, kar privede do sprememb v razumevanju naših problemov celoviteje in na globljih rezinah, katere vodijo k višji kakovosti življenja.
Hipnoterapija ni enaka psihoterapiji, čeprav sta si v marsičem podobni.
Ima pa vsaka svoje prednosti. Hipnoterapija ne more nadomestiti kliničnega zdravljenja, kadar je to potrebno.
Vsekakor pa je fantastična tehnika in če imamo globoko željo po napredku, jo lahko s pridom iskoristimo v naše najvišje dobro.
V kolikor se ugotovi da človek potrebuje za spremembo dlje časa
kot je prvotno mislil, se velikokrat odloči, da se nauči avtohipnoze.
Na takšen način ima na razpolago orodje s katerim si lahko pomaga sam.Lahko si vzame čas za spremembo kolikor je pač potrebno. Vsak posameznik se razvija z njemu lastno hitrostjo. In pomembno si je dati čas.
images_31.jpg

AVTOHIPNOZA

Ko človek spozna prednosti avtohipnoze, lahko tudi proces duhovnega zorenja močno pospeši. S tehniko doživimo
notranja občutja mnogo intenzivnejša in jasnejša.
To prednost lahko izkoristimo za čiščenje preteklih in sedanjih čustev in vzorcev kateri morda še vedno rušilno delujejo v določenemu segmentu našega življenja (samozavest, samopodoba..).
S tehniko zelo uspešno režemo vezi na duhovnih ravneh, kar posledično uredi marsikateri odnos kateri se trenutno razvija ( starši, otroci, partner, sodelavci..).

Avtohipnoza je izredna tehnika za razvoj na mnogoterih ravneh naše osebnosti. Možnosti uporabe avtohipnoze so neomejene. Omejitev je le človek sam.