Masaže | Beladonna
January 11, 2017

Masaže

Masažni salon Beladonna – Velenje

Breussova masaža hrbtenice

Je masaža hrbtenice, ki je dobila ime po dr.Breussu.  Pri nežnemu raztegovanju hrbtenice in neinvazivnih tehnikah masažnih gibov se sproščajo živčni kanali, stisnjeni živci in mišične zategnitve vzdolž hrbtenice. V kombinaciji naštetega se namreč ustvarjajo napetosti in bolečine v hrbtu in predstavljajo vzrok za neravnovesje, zamik vretenc in ukrivljanje hrbtenice.

Dr. Breussova teorija je, da se medvretenčne ploščice z leti izsušijo in hrbtenica zaradi tega ni več prožna ter elastična v svojemu gibanju. Tehnika se izvaja s šentjanževim oljem, katero s svojimi učinkovinami deluje na medvretenčne ploščice in vretenca hrbtenice. Zaradi prisotnosti olja, masaže in bioenergije se medvretenčne ploščice ponovno povečajo na svojo prvotno velikost. Tako se vzpostavi ravnovesje in se odpravijo motnje za nemoten prehod energije.

Masaža globokih tkiv

hrbtenica3.jpg

Masaža globokih tkiv je masaža, katera obnavlja globlje plasti mišičnega tkiva. Masaža vpliva na izločanje odpadnih produktov presnove, vpliva na boljše počutje in preprečuje vnetne procese nastale zaradi mišične napetosti katerih vzrok so vsakdanji ponavljajoči gibi ali prisiljena drža telesa.

Pri globinski masaži je osredotočenost na kostno-mišičnemu sistemu telesa. Uporablja se za zmanjšanje kronične napetosti v mišicah, deluje protivnetno, pri strukturnih problemih, vpliva na večjo gibljivost telesa in sklepov.

Naravnavanje hrbtenice z bioenergijo

Ena izmed možnosti uporabe bioenergije je naravnavanje hrbtenice, medenice in mišic. Skozi leta se okostni sistem  neuravnovesi  zaradi različnih vzrokov in posledično zamakne medenico. Zamaknjena medenica z vsakodnevno hojo in športno aktivnostjo pritiska na križna vretenca in poškoduje živčne končiče in predčasno ustvarja bolečine ter obrabe vretenc. Zamik medenice se odraža v drži telesa tako, da se telo nezavedno ali zavedno nagiba na določeno stran. Lahko imamo občutek krajše noge.

Nastaja neprimerna ukrivljenost hrbtenice ali celo bolezenska stanja in posledično preobremenjene določene skupine mišic. Bioenergetsko naravnavanje hrbtenice je izjemno nežna a neverjetno uspešna metoda za vzpostavitev prvotne naravnanosti hrbtenice in mišic. Tehnika uravnava vretenca v vsej dolžini. Razultati so pogosto vidni očem še posebno v primerih ko je ukrivljenost vidno opazna.

naravnavanje_slika.jpg

Slika: PREJ in POTEM

Primer: 

65 letna gospa s kroničnimi bolečinami v hrbtenici. Zamaknjenost desnega dela medenice je ustvarjal pritisk na skelet, živčni sistem, medvretenčne ploščice in mišice hrbta. Močna kifoza je hrbtenico še dodatno obremenjevala. Posledično se je nezavedno nagibala na levo stran. Rezultati po 3. Terapiji: Hrbtenica in medenica sta vidno naravnani, opazi manj bolečin in boljše splošno počutje, razbremenjen je živčni sistem in kifoza je delno izboljšana.